Informatie voor marktbezoekers

marktlijst.jpg   aanmelden.jpg

 

Let op: de markt tijdens de truckrun in Tweede Exloërmond is geannuleerd!

90707521_1607491669391605_5467052983336304640_n.jpg

Markten in 2023:


september

zondag 24 Odoorn 11:00 - 17:00 info


oktober

zondag 15 Exloo 11:00 - 17:00 info
zaterdag 21 Borger 11:00 - 17:00 info

Kijk op de agenda voor de volledige lijst met markten.

Exloo08-aug2022.jpg

Borger03-29juli2022.jpg

Schoonoord10-aug2022.jpg

 

Kijk op onze agenda voor de volledige lijst met markten.

Wilt u een keer op onze markt staan?

Zolder opgeruimd of heeft u overtollige gebruikte spullen? Laat deze niet verloren gaan, maar gun ze een tweede leven. U bent van harte welkom op één van onze vlomarkten! Kijk naar de voorwaarden.

Prijzen vlomarkt:

grondplaats 5 mtr: € 15,=
extra meters, per meter  €   3,=
(maximaal  totaal 10 meter per standhouder)  
kraam incl. 4 meter grondplaats: € 27,=
   

De kraam moet gereserveerd worden, dit kan via het inschrijfformulier.
Let op: Op de vlomarkt is alleen handel in gebruikte goederen toegestaan. Partijhandel hoort op de braderie thuis.


Bent u hobbyist en wilt u uw zelfgemaakte product op onze braderie verkopen? Ook dat is mogelijk!

Prijzen hobby:

kraamprijs incl. 4 meter grondplaats: € 27,=

Deze prijs geldt alleen voor standhouders die hun eigengemaakte producten zelf verkopen.

Huurkraam.nl-Borger01-21september2019.jpg

Huurkraam.nl-Donderen12-7juli2019.jpg

 

Bij een markt in concrete zin kunnen we verschillende varianten onderscheiden:

 

Weekmarkten

Weekmarkten zijn wekelijks terugkerende markten, van oorsprong ingesteld door de gemeente waarin deze markten plaatsvinden. U vindt hier een mix van food en non-food voor dagelijks gebruik.

Jaarmarkten

Jaarmarkten zijn van oorsprong ook ingesteld door de gemeente waarin deze markten jaarlijks plaatsvinden. Tegenwoordig worden markten die jaarlijks terugkeren op een vaste datum of een vaste dag in een bepaalde maand ook met de term jaarmarkt aangeduid. De jaarmarkt is een aanvulling op de lokale middenstand. U vindt hier een uitgebreider assortiment dan op weekmarkten, vaak aangevuld met enkele standwerkers.

Braderieën

Braderieën zijn van oorsprong markten waarbij winkeliers voor hun winkel op de straat via een kraam hun artikelen in de uitverkoop mochten aanbieden. Tegenwoordig wordt elk dorpsfeest opgefleurd met een braderie, waarbij de deelnemende winkeliers in zijn algemeenheid in de minderheid zijn. Er zijn veel ambulante handelaren (kooplieden) die niet anders doen dan op braderieën staan.

Themamarkten

Themamarkten zijn markten die een bepaald thema uitdragen zoals boekenmarkten, antiekmarkten, kerstmarkten, enz. Op deze markten staan zowel professionele handelaren als hobbyisten en verzamelaars.

Vlomarkten

Vlomarkten zijn markten waarbij gebruikte artikelen of onderdelen te koop worden aangeboden. Meestal zijn de standhouders particulieren die bijvoorbeeld hun garage of zolder opruimen. Vaak vinden uitstallingen plaats op een kleed op de grond, maar men kan ook een kraam gebruiken. Wilt u eens op één van onze vlomarkten staan dan bent u van harte welkom! U hoeft niet vooraf te reserveren. Kijk voor informatie onder de knop standplaatshouders.

Standwerkersconcours

Als u bij een markt de term "standwerkersconcours" tegenkomt wil dit zeggen dat er een officiële wedstrijd op de markt plaatsvindt van standwerkers die op humoristische wijze al pratend een bepaald artikel verkopen. Zo'n wedstrijd telt mee voor de jaarlijks te behalen titel "standwerker van het jaar". Vaak zorgen standwerkers voor een vrolijke noot en een gezellig sfeer op de markt.